trainingen

Bijna niemand die ik van tevoren spreek heeft zin in een groep… “Ik ben niet zo’n groepsmens …” hoor ik dan. Vaak durven we niet. Vaak is er zoveel schaamte dat we het liever in ons uppie oplossen zonder met de billen bloot te hoeven. Maar in het contact, in de openheid zit juist het antwoord. Door helemaal te erkennen wat je doet en wie je bent tegenover ‘fellow-drinkers’, kan er iets oplossen, smelten. En er blijkt een beeld te leven dat ‘die anderen’ allemaal hardcore slechtverzorgde alcoholisten zijn… Maar geloof me, ze zijn normaal. Of net zo gek als jij en ik. Mensen uit het onderwijs, de zorg, uit reclame en televisiewereld, veel zzp-ers en ook ondernemers … Allemaal net als jij en ik. Worstelend en vol schuldgevoelens. Open kunnen zijn over jezelf op een veilige plek is echt een true relief! En als je open kunt zijn onder soortgenoten, kun je het straks wellicht ook in ‘de echte wereld’.

Naast De Doorbraak en De Verdieping is er De Ontmoeting, een plek waar we 1 keer per maand een dagdeel bij elkaar komen. Met z’n allen. Of je nou alleen Het Onderzoek hebt gedaan of de hele serie… We zijn soortgenoten. Gevoelige mensen die uiteindelijk goed gedijen in contact. En misschien ken je het wel: juist die dingen doen waar je ongemakkelijk en zenuwachtig van wordt leveren uiteindelijk de meest waardevolle ervaringen. Ik hoop je het echt en real life te ontmoeten om je in de ogen te kijken!

teaser De Ontmoeting

"Ik heb begrepen dat ik ben gestopt met drinken uit zelfrespect, uit liefde voor mezelf, dat het een cadeau aan mezelf is dat ik verdien. Ik kan het iedereen die wat bewuster wil leven, en er meer uit wil halen van harte aanbevelen. En het helpt als je daarbij een beetje steun krijgt.”

Anja Meulenbelt, publicist